Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hudba z dálného východu (Japonsko)

4. 3. 2012

Již hroznou dobu posloucháme různé hubební žánry jako rock, hard-rock, jazz, pop a také blues a jeho různé poboby v podání "západních kapel - USA, GB, D" a jiných.

Já jsem před několika lety měl u jednoho přítele možnost se seznámit i s kapelami "z východu" hlavně z Japonska, které známe spíše jako samuraje, karatisty a výrobce vyníkající elektroniky.

Protože rád poslouchám blues a rock, tak jsem se zaměřil na tento žánr a byl jsem velice překvapen, co Japonci již v 70tých letech dokázali zahrát. Líbí se mi ta jejich snaha a dravost, s kterou se to snaží zahrát. Chci představit skupiny jako Blues Creation, Strawberry Path, Speed, Glue & Shinki, Cosmos Factory, Dew a jiné. Zvukově to někdy není nahráno dobře, ale ta chuť a nasazení...Fantazie, vřele doporučuji.

Dr. Eagle

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pořád a všude se něco děje

(Přemek, 5. 3. 2012 13:33)

Tak! Máme za sebou výlet na japonskou hardrockovou scénu. Je to opravdu velice slušné a určitě to zaujme každého rockového fandu. Po zkušenostech z pátečích večerů, jsem něco podobného od Standy očekával. Staňo děkuji za inspiraci. Jěště mě napadlo, že by mohlo být zajímavé zmapovat hardrockovou scénu Uzbekistánu a případně jazzovou scénu Burkina Faso.

japan

(Břóšek, 5. 3. 2012 8:58)

Dr. Eagle , parádní věci!