Jdi na obsah Jdi na menu
 


Meena - Try Me 2010

11. 2. 2012

 

1156_meena_try-me.jpg

Jelikož mám rád i ženské blues a bluesrock, chtěl bych trošku představit úžasnou nahrávku od Rakouské (Vídeň) bluesové zpěvačky narozené r. 1977, která natočila tuto desku u velmi kvalitní firmy Ruf Records v roce 2009 a vydala v roce 2010. Možná se budu v průběhu psaní opakovat, ale opravdu je to , aspoň , pro mě úžasné! 

Po spuštění CD hned  zaujme úvodní skladba - Try Me - jak kvalitou hudební , tak kvalitou audifilskou (nádherný prostor apod.).  Kvalita hudební i zvuková trvá po celou dobu hraní CD, která je podporována úžasným zpěvem Meeny , kterou doprovází v určitých skladách kytaristi zvučných jmen jako např. Coco Montoya, Eric Sardinas apod.  Je velice těžké si vybrat Top skladbu, všechny jsou na vysoké úrovni!  Ale mě nejvíce oslovili tyto skladby:

1. Try Me - pro mě fascinující zpěv ( a to po celou desku) a vynikající kvalita nahrávky , (kytara - Joanne Shaw Taylor)

3. Send Me a Doctor - pro mě opět krásná věcička :-) a podporována kvalitním kytaristou Ericem Sardinasem

8. I´d Rather Go Blind - původem ,,stará,, ,ale skvostná skladba, kterou měli v repertoáru snad všichni co se motali okolo blues např. Etta James !!! (bez komentáře) :-) , Chicken Shack - zpěv Christina Perfect (pro nás asi nejznámější podání), Fleetwood Mac ( Mc Vie - zpěv), ale i např. M.Jagger, R.Steward a plno jiných :-)  - prostě nádherná skladba, kterou miluji ! A opět vysoká kvalita jak hudební , tak zvuková - k tomu není co dodat !

12. Just As I Am - další skladba , která mě velice zaujala, a jak jsem již před tím psal , budu se opakovat, po stránce hudební a po stránce vysoké kvality nahrávky !!!  Tato výborná skladba je opět podporována vynikajícím muzikantem, kterého jsme mohli  vidět na vlastní oči na festivalu Blues Alive v Šumperku, Coco Montoya !! Dále již bez komentáře :-) .

A když to zhrnu -  pro mě vynikající CD po všech stránkách , jak hudebních , tak po zvukových. Pro mě úžasný zpěv, bílá středoevropanka krásně pěje jak některé černšské zpěvačky!!!

Po zvukové stránce jsem dlouho nic tak kvalitně nahráno neslyšel, ale je to dáno tím , že firma Ruf Records si asi zakládá na tom , aby jejich nahrávky byly opravdu na vysoké úrovni a na trochu kvalitní aparatuře toto CD hraje víc jak výborně!

Doporučuji  vyzkoušet a zaposlouchat se .

CD -  Meena - Try Me 2010 (Ruf Records GmbH)  nahráno 2009

Obsazení:

Vocals - Meena

Bass - Dave Smith

Drums - Steve Potts

Keys - Rick Steff

Guitar - Chris Fillmore

Hosté - Guitars:  Coco Montoya, Eric Sardinas,Joanne Shaw Taylor, Erja Lyytinen, Donna    Grant

 

Děkuji za pozornost  a zkuste si toto vychutnat :-)

,,Břóšek,,

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Meena

(Dr. Uzda, 17. 2. 2012 16:59)

Slyšel jsem viděl jsem ..... Kupoval jsem pro pana Broška toto CD, tak jsem si ho pár dní nechal :) . Tato písnička - myslím tento odkaz na youtube - je výborná, ale mně se líbila snad od všech co ji předělávali. Zbytek soungů též paráda. Takže doporučuji

všechny zdraví dr. Uzda

Dobrá deska

(Přemek, 14. 2. 2012 11:29)

Toto je přesně muzika, kterou mám rád. Po zvukové a hudební stránce nelze tomuto CD nic vytknout. Souhlasím s hodnocením "Břóška" s jedinou a to dost podstatnou připomínkou, že nemohu plnně sdílet jeho nadšení z hlasu zpěvačky. Při prvních skladbách mě hlas zaujal, ale s postupem času, mě na něm začalo něco vadit. Po dalších posleších se můj dojem bohužel jen potvrdil. Dle mého subjetivního názoru hlas zpěvačky nejlépe vyzněl ve spíše popovější skladbě č.5 (Sorry). Celkově, ale dobrá deska a určitě doporučuji si ji poslechnout.